måndag 7 maj 2012

Hel kyckling i lergryta

I och för sig är detta en rätt som kräver lite planering och framförhållning, men själva arbetsinsatsen är relativt minimal för maximal utdelning!!
Kycklingen skall tas fram ur frysen och lergrytan läggas i blöt... sen är det bara att köra!


  • 1 Hel kyckling
  • 1 Gul lök
  • 1 Röd chilifrukt
  • 3 Vitlöksklyftor
  • (½ Röd lök, kan uteslutas)
  • 1½ dl Vitt vin
  • Kycklingbuljong
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Skiva lök och vitlök
  • Finhacka chilin
  • Torka av kycklingen med hushållspapper
  • Salta och peppra rikligt, klappa gärna in kryddorna
  • Lägg kycklingen i lergrytan
  • Lägg på lök, chili och vitlök
  • Häll vinet i botten på lergrytan
  • Häll i kycklingbuljongen (om det är fond) eller smula ner en tärning
  • Lägg på locket och ställ in i kall ugn
  • Slå på ugnen på 225°
  • Låt stå i ugnen ca 1½ timme
  • Skär i kycklingen för att försäkra dig om att den är klar


Servera med ris och grönsaker och kanske en kall sås tex tzatziki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar