lördag 12 maj 2012

"Grillad" kyckling

Inte grill-grillad men perfekt och saftig till salladsrätter. Lergrytan gjorde jobbet och jag kunde förbereda resten... Toppen när man ska göra en kall kycklingsallad till sommarens picknick... Smidigt att göra mycket av också!
Smaksatte kycklingen med en torr kryddblandning med ganska neutrala smaker.

  • 3 st Kycklingfiléer
  • ½ Torkad röd chili (chiliflakes eller chilipulver)
  • Salt och Peppar
  • Olivolja
Gör så här
  • (Lägg lergrytan i blöt)
  • Blanda ihop de torra kryddorna
  • Strö kryddblandningen över kycklingfiléerna
  • Låt stå och dra (gärna någon timme)
  • Lägg kycklingfiléerna i en blötlagd lergryta
  • Ringla över olivolja
  • Ställ in i ugnen
  • Slå på ugnen på 225°
  • Efter 45 minuter stängde jag av ugnen och lät kycklingen stå kvar ca 30 minuter


Jag använde min kyckling idag till en sallad med chevréost och valnötter bla... recept kommer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar