torsdag 3 maj 2012

Knäckflarn

Perfekt litet flarn när man vill ha något "knaprigt" till en "mjuk" dessert... Det här receptet blir ca 50 flarn.
Till exempel till en hallonmousse eller en chokladpastej... (vit eller mörk)
Eller ätas som de är... eller läggas ihop med något gott emellan ;)

  • 150 g Smör
  • 2 dl Strösocker
  • 2 dl Havregryn
  • 2 dl Vetemjöl
  • ½ tsk Bakpulver
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • ½ dl Mjölk
  • ½ dl Sirap
Gör så här
  • Starta ugnen på 180°
  • Smält smöret i en stor kastrull
  • Tag från värmen
  • Rör ner resterande ingredienser
  • Klicka ut smeten på en bakplåtsklädd plåt
  • Tag ca 1 tsk per flarn
  • Klicka 10-12 klickar per plåt, de flyter ut ordentligt!
  • Grädda i ugnen 6-7 minuter, tills de fått lite färg
  • Tag ut och låt svalna innan du lossar dem från plåten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar