lördag 16 februari 2013

Sophie's pannbiff

När jag får rapporter från förskolan att barnen ätit med glupande aptit kan det vara läge att få ett och annat recept-tips.
För några veckor sedan serverades kanongoda biffar!! (hade förmånen att få smaka på inskolningen...) Så... idag blev det dagisbiffar!!! ...och ja, de funkade hemma också!!

  • 1 dl Mjölk (eller grädde)
  • 1 dl Havregryn
  • 400 g Nötfärs
  • 1-1½ msk kantarellfond (eller kalvfond)
  • Salt och Peppar
  • Smör eller olja till stekning
Gör så här
  • Blanda mjölk (grädde) med havregryn
  • Låt stå och svälla ca 10 minuter
  • Blanda ner nötfärs, fond och salt och peppar
  • Hetta upp smör eller olja i en panna
  • Forma smeten till biffar i lagom storlek
  • Stek biffarna på båda sidor så de får bra stekyta


Jag brukar starta ugnen på 100°-150° och lägga biffarna i en ugnsfast form så de håller värmen medans jag steker vidare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar