torsdag 21 februari 2013

Skräp-tips


Det finns få saker som är så äckliga som när diskhon, vid matlagning, fylls med lökskal, grönsaksrens, potatisskal och andra diverse kompost-varor... När man dessutom i tid och otid spolar vatten för att tvätta händer och grönsaker brukar diskhon förvandlas till en äcklig soppa av något som jag absolut inte vill stoppa ner händerna i...

Känns detta igen?? Dessutom har jag märkt att när diskhon är smutsig är det lättare att fortsäta att smutsa ner den... Är den ren är det lättare att fortsätta att hålla den ren...

Skräp-burk


Lösning!! När det är dags för matlagning ställer jag fram en tallrik eller burk på bänken framför skärbrädan... Den får fungera som "mini-kompost-hink" där skal och annat rens hamnar!
Hur enkelt som helst att sen bara tömma ner i riktiga komposten/soporna och diskhon kan orörd fortsätta blänka ;-)





Finns det smutsig disk är det perfekt att använda sig av en redan smutsig burk eller tallrik, det är ju ändå bara skräp som ska läggas däri... men annars så offrar jag faktiskt en ren burk som får åka diskmaskin sen tillsammans med allt annat som ändå ska köras :-)

När det ska hackas och skäras
blir det en del skräp över...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar