tisdag 12 februari 2013

Lyx- äggröra

Tack mamma för att du påminde mig om denna goda men enkla röra.
Tillbehör till lunchen eller en lyx-frukost/brunch... Äggröra är väldigt gott!!
Börja med ganska låg temperatur på plattan, höj värmen om det behövs... Äggen ska stelna till en fluffig röra... inte stekas som en omelett...

2 port

  • 4 Ägg
  • 4 msk Grädde (eller mjölk)
  • 50 g Fetaost
  • Salt och peppar
  • Smör eller olja till stekning
Gör så här
  • Knäck äggen i skål
  • Tillsätt grädden och vispa försiktigt
  • Krydda med salt och peppar
  • Ställ en stekpanna på en medelvarm platta
  • Häll i smör eller olja i pannan
  • Häll i äggsmeten
  • Rör hela tiden i pannan
  • Smula ner osten  när äggen börjar stelna
  • Rör runt och "stek" äggröran tills den är lagomt fluffig
  • Servera omgående


Lyxig men enkel lunch...
lite lufttorkad skinka och lättkokad sparris...
ringla över olivolja...
NJUT!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar