lördag 9 februari 2013

Lättbakad kavring

Hittade det här receptet inför jul och därför blev det nybakad kavring på julbordet! Mycket gott!! Nu blir det nog en omgång till påskbuffén också och varför inte använda en egenbakad kavring till den oslagbara midsommartårtan!!

Lättbakat med bikarbonat vilket betyder att det inte behöver jäsa. Rör ihop och sen in i ugnen... Klart!!

1 limpa (går bra att dubbla receptet)
  • 385 g Rågsikt
  • 1 msk malda Brödkryddor
  • ½ msk Salt
  • 2 tsk Bikarbonat
  • 4 dl Fil
  • ½ dl Brödsirap
Gör så här
  • Rör ihop de torra ingredienserna
  • Tillsätt sirap och fil
  • Rör till en jämn smet
  • Häll i en bakplåtsklädd (eller smord) limpform som rymmer 1½ l
  • Ställ in i nedre delen i en kall ugn
  • Starta ugnen på 175°
  • Låt stå 1 timme från att du startar ugnen
  • Tag ut ur ugnen och tag brödet ur formen
  • Låt svalna på galler

Doften av nybakat!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar