fredag 1 februari 2013

Oliv och fetaostbakad lax

Så himla gott!! Andra ord överflödiga... förrutom att jag borde gjort ännu mer, det tog helt slut!!

Kom i alla fall ihåg att spara ett litet hörn utan oliver och "sås" på... Ett litet tips för barn som är lite "svårflörtade" ;)

Sparade som sagt
ett hörn utan
"sås" på...
  • 500-600 g Lax (i portionsstorlek eller hel filébit går bra vilket som)
  • 2 dl Oliver (tex Kalamata)
  • 1 dl Creme fraiche
  • 150 g Fetaost
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Starta ugnen på 225°
  • Lägg laxen i en ugnsfast form
  • Salta och peppra
  • Grovhacka oliverna
  • Strö oliverna över fisken
  • Smula fetaosten i en bunke
  • Blanda osten med creme fraiche
  • Bred ut röran ovanpå oliverna (spar ev ett hörn)
  • Gratinera i ugnen 15-20 minuter (beroende på storlek på fiskfilén)



Serverades med nykokt potatis, smörslungad blomkål och lite grönsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar