tisdag 8 januari 2013

Pressgurka

Blev så otroligt sugen på snabb-inlagd gurka!! Mannen gjorde köttbullar och potatismos och jag kunde inte hålla mig... Dessutom så krävdes minimal arbetsinsats... Vips så fanns det lite pressgurka i kylen att slänga fram på matbordet!

  • ½-1 Slanggurka
  • 1 dl Vatten
  • 2 krm Salt
  • 2 msk Strösocker
  • 2 msk Ättikssprit (12%)
  • 1 krm Vitpeppar
  • 1 dl finhackad Persilja
Gör så här
  • Skala gurkan
  • Skiva tunt, använd osthyvel
  • Lägg gurkan i en skål
  • Strö över saltet
  • Lägg på en tyngd (tex en mortel)
  • Låt stå ca 30 minuter
  • Blanda ihop vatten, socker, ättikssprit, vitpeppar och persilja till en lag
  • Häll bort vattnet från gurkan
  • Häll lagen över gurkan
  • Låt gärna stå svalt ett tag innan servering

Mums mums!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar