tisdag 29 januari 2013

Mustig kycklinggryta

En synnerligen god och snabblagad gryta som blev klar i ett nafs efter en lång arbetsdag.
"Nästa gång ska vi ha i champinjoner också"... löd det vid middagsbordet, vilket betydde att det var gott och att den kommer att lagas fler gånger!
Lite boeuf bourguignon-känsla men med kyckling. Det goda sidfläsket ger en härlig rökig smak och en god sälta!! Mumma för hungriga magar!

  • ca 600 g Kycklingfilé
  • 100 g rökt Sidfläsk
  • 1 Gul lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 2 dl Vatten
  • ½ tärning hönsbuljong (eller motsvarande mängd kycklingfond)
  • 1-1½ msk Balsamvinäger
  • 2 msk hackad Persilja
  • Salt och Peppar
  • Maizena + vatten
  • Smör eller olja till stekning
Gör så här
  • Skala och strimla löken
  • Skär sidfläsket i tärningar
  • Skär kycklingen i bitar
  • Hetta upp smör eller olja i en gryta eller stor panna
  • Bryn kycklingen i pannan
  • Salta och peppra
  • Häll över kycklingen på ett fat och ställ åt sidan
  • Fräs lök, vitlök och sidfläsk i samma panna (som kycklingen)
  • Lägg tillbaka kycklingen i pannan
  • Häll på vatten, buljongtärning (eller fond) och balsamvinäger
  • Låt grytan koka 4-5 minuter
  • Rör ut maizena med vatten
  • Rör ner redningen i grytan
  • Krydda med persilja och ev mer salt och peppar
  • Låt koka någon minut


Servera tillsammans med ris eller potatis och grönsaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar