fredag 11 januari 2013

Filmjölksbröd med gröna prickar

Ett snyggt bröd med gröna prickar... inget mögel!! Pumpakärnorna blev supersnygga färgklickar när jag skar limpan i skivor.

Lite tag-vad-jag-haver-bröd... Gott blev det!!

  • 4½ dl Vetemjöl
  • 2 dl Grovt Rågmjöl
  • 1 dl Havregryn
  • ½ dl Linfrön
  • ½ dl Pumpakärnor
  • ½ dl Solrosfrön
  • 1 tsk Salt
  • 1 msk Bikarbonat
  • ½ dl Brödsirap (eller vanlig sirap)
  • 1 dl Russin
  • 5 dl Fil
Gör så här
  • Starta ugnen på 180°
  • Rör samman de torra ingredienserna
  • Tillsätt russin, sirap och fil
  • Rör samman ordentligt till en smet
  • Häll smeten i en bakplåtsklädd brödform (jag använde en 2-liters limpform)
  • Grädda i ugnen 50-60 minuter
  • Tag ut ur ugnen och tag bort form och papper
  • Låt limpan svalna på ett galler

de gröna prickarna syns bättre "IRL"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar