onsdag 30 januari 2013

Ärtpuré

Ett fantastiskt gott tillbehör till laxen som spelade huvudrollen till söndagens middag!!
Söt och mild, men samtidigt salt och med lite sting av vitlök!! Ärtor passar väldigt bra till fisk, men den här purén tror jag vi kan testa till lite vad som helst... Kanske vända ner lite pasta i...
I alla fall, snabblagad på frysta ärtor och resultatet blev en snygg färgklick på tallriken!!

  • 250 g Ärtor (frysta)
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 msk Olivolja
  • ½ dl Kesella
  • ½ dl Creme fraiche
  • (eller byt ut kesellan och cremefraichen mot 1 dl matyoghurt)
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Hetta upp olja i en kastrull
  • Häll ner ärtorna
  • Pressa ner vitlöksklyftan
  • Rör runt och låt fräsa några minuter
  • Känn efter så ärtorna är genomvarma
  • Tag kastrullen från värmen
  • Rör ner creme fraiche och kesella (eller matyoghurt)
  • Mixa med stavmixer till en lagom konsistens (jag tyckte det var trevligt med lite bitar i purén, men såklart kan man mixa den helt slät)
  • Smaka av med salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar