söndag 6 januari 2013

Panerad torsk

Blev alldeles lycklig när jag hittade styckefrysta torskryggs-bitar i affären... på lösvikt!! (leta vid frysarna där du kan hitta andra lösviktsvaror från havet, räkor, musslor...)Dessutom till ett rimligt pris!
Även om den portionsförpackade torsken eller "torsk-blocken" i frysdisken är helt ok så är det ett elände om man vill försöka steka dem... De har inte riktigt form och konsistens för att stekas, de använder jag hellre till andra rätter (tex fiskgratäng eller i grytor/soppor)
Men att få panera en fin bit torskrygg och steka i rikligt med smör är inte bara enkelt och snabbt utan helt enkelt fantastiskt gott!!

  • 1 Ägg
  • Ströbröd
  • Torskrygg
  • Smör
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Tina upp fisken
  • Vispa upp ägg i en vid tallrik
  • Häll upp ströbröd i en likadan tallrik
  • Torka av fisken med hushållspapper
  • Doppa fisken i ägget
  • Rulla fisken i ströbrödet så det fastnar på alla sidor
  • Hetta upp smör i en stekpanna
  • Stek på medelhög värme några minuter på var sida
  • Salta och peppra båda sidor
  • Ös gärna fisken under stekningen (skeda över det smälta smöret över fisken)

Stek fisken gyllenbrun på båda sidor


Servera med tex kokt potatis, skaldjurssås och en god sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar