torsdag 24 januari 2013

Enkel apelsindessert

Hittade bästa tipset för apelsiner (eller annan citrusfrukt) som börjar tappa stinget...
Är det kanske fler än jag som köpt apelsiner men inte ätit upp dem innan skalet börjar bli lite mjukt och de börjar kännas lite "tråkiga"??
Lätt att de hamnar i komposten och slöseriet är ett faktum...

Nu har jag i alla fall ett klockrent tips för vad man gör med apelsinerna när de börjar bli lite "trötta" och ledsna och man inser att man inte kommer hinna äta upp dem.

  • Apelsiner eller annan citrus
Gör så här
  • Skala apelsinerna (förslagsvis med kniv)
  • Lägg i en burk (hela frukterna)
  • Ställ in i frysen
  • Låt stå några timmar tills de blir hårda
  • Tag fram den frysta frukten
  • Riv på grövsta delen på rivjärnet (riv alla sidorna så mitten med det vita och kärnorna blir kvar)
  • Servera med en klick grädde, lite kanel och hackad mörk choklad
  • eller servera med kesellamousse...
  • en klick yoghurt...
  • ... eller egentligen vad som helst...

I och med att frukterna inte innehåller något fett så borde de hålla sig i frysen ganska länge...
Nu har tidsrekordet här inte blivit så länge...
Men nu ligger det några rackare där som säkert kommer att rädda något fredags- eller lördagsmys framöver när en snabbdessert ska fixas ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar