måndag 29 oktober 2012

Olivkyckling

Har ni varit med om att man helt plötsligt börjar prata mat... Favoriträtter, något gott man nyss ätit eller lagat eller egentligen vad som helst... När samtalet tillslut är helt "uppslukat" av mat märker man: Vi är visst hungriga...

Så blev det för några veckor sedan när vi var några väninnor som träffades... Då kom det på tal ett recept med kyckling, oliver och fetaost. Det lät smaskigt, tänkte jag och försökte lägga det hela på minnet. När det sen kom till kritan och jag planerade in kycklingen så kunde jag inte komma på hur "receptet" löd... Fick gå på lite improvisation och det blev otroligt lyckat!!

Liten arbetsinsats
sen gör ugnen resten!
  • 4 Kycklingfiléer
  • ca 30 st Oliver (Kalamata + Halkidiki) nämner igen... satsa på goda, riktiga oliver!!
  • 150 g Fetaost
  • 3 dl Grädde
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Tag fram en ugnsfast form som nätt och jämnt rymmer kycklingen (de ska ligga riktigt trångt)
  • Lägg kycklingfiléerna i formen
  • Salta och peppra
  • Kärna ur oliverna (om det behövs)
  • Skär oliverna på hälften
  • Fördela oliverna över kycklingen
  • Smula över fetaosten
  • Häll över grädden
  • Ställ in i ugnen 20-30 minuter (beroende på hur tjocka filéerna är, skär i dem för att kontrollera att de är färdiglagade)


Den här gången serverades kycklingen tillsammans med ris och sallad
Nästa gång (för det blir det garanterat) tänkte jag servera tillsammans med klyftpotatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar