tisdag 23 oktober 2012

Fritatta med grönkål

En enkel lätt rätt som vi senaste åren haft med på julbordet för att lätta upp den "tyngre" maten.
I min grönsakslåda i fredags fick jag vad jag trodde var grönkål (men som efter lite närmare undersökning visade sig vara palmkål...) så söndagens rest-lunch fick piggas upp med en nylagad fritatta...

Den här versionen blev kanongod!! Kommer att publicera "originalet" snart också.
Såklart kan du använda grönkål istället!

  • 100 g Palmkål (eller grönkål)
  • 1 liten gul Lök
  • 75 g Fetaost (halvt paket)
  • 4 Ägg
  • Salt och Peppar
  • Olivolja till stekning
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Klä en smal ugnsform (förslagsvis en limpform) med bakplåtspapper
  • Skala och finhacka löken
  • Skölj och strimla kålen
  • Hetta upp olja i en panna
  • Fräs löken några minuter (tills den blir blank)
  • Tillsätt kålen och fräs ytterligare några minuter under omrörning
  • Knäck äggen i en bunke
  • Vispa äggen lätt
  • Smula ner osten
  • Häll ner kål och lökfräset
  • Rör samman
  • Häll smeten i den pappersklädda formen
  • Grädda i ugnen 15-20 minuter (tills den stelnat)



Lika god varm, ljummen som kall!!
Kanongott till en bit lax... eller skinka... eller vad du vill ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar