lördag 27 oktober 2012

Medelhavskyckling

En synnerligen god kyckling och vår söndagsmiddag förra helgen.
Lätt att göra till många, sköter sig själv i ugnen och allt i en form... Check, check och check!!

Ta en ugnsform eller när ni är många, ta en långpanna... Fyll med alla godsaker och skjuts in i ugnen!!

(4 portioner)

  • 4 Kycklingfiléer
  • 6-8 medelstora Potatisar
  • 20 + 2 vitlöksklyftor
  • 8-12 gröna Oliver
  • 250 g Körsbärstomater (1 ask)
  • 1 tsk Timjan
  • 2 tsk Salt (gärna flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Olivolja
Gör så här
  • Starta ugnen på 225°
  • Skala och skär potatisen i klyftor
  • Lägg i botten på en ugnsfast form (eller långpanna)
  • Skölj tomaterna
  • Lägg ut de hela tomaterna bland potatisen
  • Tag de 20 vitlöksklyftorna, skala INTE, lägg ut i formen
  • Strö ut oliverna
  • Pressa två vitlöksklyftor i formen
  • Salta och peppra
  • Ringla över rikligt med olivolja
  • Rör runt så den pressade vitlöken och kryddorna blandas med potatisen
  • Lägg kycklingen överst i formen
  • Salta och peppra kycklingen och ringla olja över filéerna
  • Ställ in formen i mitten av ugnen
  • Tillaga 40-50 minuter
  • Rör runt 2-3 gånger under tillagningstiden
  • Känn efter när potatisen är klar och skär i kycklingen för att se att den är genomlagad


Servera tillsammans med en god sallad eller lite ångkokade bönor!!
För er som inte får nog med vitlök passar vitlökscrémen väldigt bra till...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar