torsdag 18 oktober 2012

Nikkaluoktasoppa (färs och vitkål)

Höstens mörka kvällar kan förgyllas med varma soppor och grytor!
Ikväll blev det en soppa med nötfärs, vitkål och purjolök och av någon anledning så heter den Nikkaluoktasoppa... Det kanske är någon av er som vet varför...

Strimla...
  • 500 g Nötfärs
  • 350 g Vitkål
  • 1 Purjolök
  • 2 msk Dijonsenap
  • 3 msk Tomatpuré
  • 13 dl Vatten
  • 1 Lagerblad
  • 2-3 Buljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 1-2 msk Soja
  • Salt och Peppar
  • Smör till stekning
  • Färsk persilja
Gör så här
  • Finstrimla kålen
  • Ansa och strimla purjolöken
  • Hetta upp smör i en gryta
  • Bryn färsen, salta och peppra
  • Rör runt då och då så färsen fördelas
  • Tillsätt purjolök och vitkål och låt fräsa några minuter
  • Tillsätt vatten, buljong/fond, senap, tomatpuré och lagerblad
  • Koka upp soppan
  • Låt koka 10 minuter
  • Smaka av med salt, peppar och soja
  • Finhacka färsk persilja och strö över soppan innan servering

...fräsa... sen koka... sen klart!!
Servera med ett gott bröd och kanske lite färskost...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar