måndag 8 oktober 2012

Italiensk kycklingpasta

Med aningens förberedelser gick den här pastasåsen fasligt snabbt att svänga ihop!! Perfekt när tiden vid spisen är begränsad.

Kanongott dessutom!! Perfekt!
  • 300 g Pasta (valfri sort)
  • 250 g fryst Bladspenat
  • 3 st Kycklingfiléer
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 8 st Soltorkade tomater
  • 2½ dl Grädde
  • Salt och Peppar
  • Smör eller olja till stekning
Gör så här
  • Tina upp spenaten och krama ur vätskan
  • Strimla kycklingen i tunna skivor/strimlor
  • Strimla tomaterna
  • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen
  • Hetta upp olja eller smör i en panna
  • Bryn kycklingen (om inte all kyckling får plats, bryn i omgångar)
  • Salta och peppra
  • Pressa ner vitlöken i pannan
  • Tillsätt tomaterna
  • Lägg tillbaka all kyckling (om det inte fick plats när du brynte)
  • Tillsätt spenat och grädde
  • Låt puttra några minuter
  • Smaka av med mer salt och peppar vid behov
  • Servera såsen med den nykokta pastan (blanda ihop eller servera separat... som du vill)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar