tisdag 16 oktober 2012

Sweet chiligryta med fisk

En väldigt snabb fiskrätt som slank lätt ner... Lätt att anpassa styrka om du vill ha en mildare eller en med mer sting i...
Provar den gärna igen men med lite roligare fisk... torsk eller spätta blir det nog...

Färgprakt!!
  • 600 g vit fisk (t ex sej, torsk eller hoki)
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 st Paprikor i olika färger
  • 1 stor Purjolök
  • 2 dl Vatten
  • 2 dl Grädde
  • 2 st Fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 4 msk Sweet chilisås
  • Salt
  • Smör till stekning
Gör så här
  • Skala och hacka vitlöken
  • Kärna ur paprikan och skär i grova bitar
  • Skölj och strimla purjolöken
  • Hetta upp smör i en stor panna eller gryta
  • Fräs grönsakerna tills de är mjuka ca 5 minuter
  • Häll i vatten och grädde
  • Tillsätt buljongtärning/fond och sweet chilisås (ta lite i taget och smaka dig fram)
  • Låt det koka upp
  • Smaka av med salt
  • Skär fisken i bitar ca 3x3 cm
  • Lägg i fisken och lägg på ett lock
  • Låt sjuda 3-5 minuter


Servera med ris och grönsaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar