fredag 2 november 2012

Lasagne med serranoskinka

En sorts snabblasagne som var mycket god och enkel att göra.
Vitlöksfrästa champinjoner och serranoskinka som fyllning, toppat med mozzarella och annat gott!
Den här skrivs in på matlistan igen!

  • 250 g Champinjoner
  • 3 Tomater
  • 130 g (1 burk) Paprikapesto
  • 2 dl Kesella
  • 125 g Mozzarella
  • 100 g Serranoskinka (eller annan lufttorkad skinka)
  • 300 g färska Lasagneplattor
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Basilika
  • Salt och peppar
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Skala och skiva vitlöken tunt.
  • Skär champinjonerna och tomaterna i tärningar
  • Hetta upp olivoljan i en panna
  • Fräs vitlök, tomater och champinjoner i några minuter
  • Salta och peppra och krydda med basilika
  • Blanda paprikapesto och kesella i en bunke
  • Skiva mozzarellan
  • Tag fram en ugnsfast form
  • Lägg en tredjedel av kesellaröran i botten
  • Lägg ut ett lager med lasagneplattor
  • Bred ett lager med champinjon- och tomatfräset
  • Lägg ut hälften av skinkan
  • Varva ingredienserna tills de tar slut
  • Avsluta med ett lager skinka och den skivade mozzarellan uppepå
  • Gratinera lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter


Servera tillsammans med en goda grönsaker!
Det behöver inte vara så krångligt...
Gurka, tomat, paprika, avocado, lite blomkål i småbuketter
toppa med lite smulad fetaost!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar