tisdag 5 juni 2012

Yoghurtpannacotta med rabarberkompott

Dessert igen... Passade på att "slänga ihop den" när familjen roade sig i trädgården och jag lagade middag i lugn och ro...

4 portioner
  • 2 Gelatinblad
  • 1½ dl Vispgrädde
  • 2 msk Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 3½ dl Naturell yoghurt
Gör så här
  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter
  • Koka upp grädde med socker och vaniljsocker
  • Vispa tills sockret lösts upp
  • Tag från värmen
  • Krama ur gelatinbladen
  • Lägg i den varma grädden
  • Vispa tills gelatinbladen smält
  • Tillsätt yoghurt och vispa/rör till en slät kräm
  • Häll upp i portionsglas
  • Låt stå kallt minst 2 timmar

Idag toppades pannacottan med rabarberkompott som smaksatts med stjärnanis (lakritssmak)
Lägg i 2 st stjärnanis medans kompotten kokar, tag bort dem innan servering
(OBS! I det länkade receptet är kompotten beräknad för 2 portioner)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar