tisdag 26 juni 2012

Pasta penne med svamp och grädde

Har inte riktigt tänkt att man faktiskt kan göra det här som pastasås... så när jag hittade receptet var det bara att köra, visste att det skulle bli gott :)
Veckans vegetariska, passade både stor och liten! (alltid bra betyg när de små äter...)

  • 300 g Svamp (champinjoner och kantareller använde jag)
  • ½ Purjolök
  • ½ Gul lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 2 msk Vetemjöl
  • 2 dl Mjölk
  • 4 dl Grädde
  • 1 msk ljus Japansk soja
  • ½ dl färk Persilja och färsk Basilika
  • Salt och Svartpeppar
  • Olivolja till stekning
Gör så här
  • Skär svampen i skivor
  • Hacka lök och purjolök
  • Hetta upp olivolja i en panna (wokpanna)
  • Fräs lök, och svamp
  • Pressa i vitlöken
  • Fräs några minuter under omrörning
  • Strö över mjölet och rör runt
  • Häll över mjölken och rör runt
  • Tillsätt grädden och låt puttra några minuter
  • Finhacka örterna och rör ner i pannan
  • Salta och Peppra


Servera med nykokt pasta förslagsvis Penne.
Rör ihop pasta och pastasås om du vill eller servera separat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar