tisdag 12 juni 2012

Potatissallad med fetaost

Min favorit-potatissallad på sommaren, framförallt till grillat!!
Tanken var idag att göra en "kornotto" en sorts risotto gjord på matkorn eller matvete... Mannen hade visst inte riktigt uppfattat denna plan så medans jag lekte och njöt i solen i trevligt sällskap så fixade han hela grillmiddagen :) Bara att sätta sig till bords, lägga goda middagen på tallriken och hälla upp ett glas gott vin!! Semestern har startat ;)

  • Färskpotatis
  • Fetaost
  • Rödlök
  • Soltorkade tomater i olja (gärna Santa Marias Italienska)
  • Kalamataoliver
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Koka potatisen i välsaltat vatten
  • Strimla rödlöken
  • Strimla tomaterna
  • Hacka eller smula fetaosten
  • Blanda samman allt i en skål tillsammans med den nykokta färskpotatisen
  • Salta och peppra
  • Krydda med nymalen svartpeppar och oljan från tomaterna

Lika god ljummen som kall


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar