måndag 18 juni 2012

Auberginegratäng med ost

Glatt överraskad av auberginen som min både min man och jag var lite skeptiska till (dåliga erfarenheter) men hela rätten kändes ändå inte riktigt 100... Ska absolut ge den en chans till och då kanske justera lite... Men här bjuder jag på originalreceptet!!

Kallas också Melanzane Parmeggiani... lite aptitligare än auberginegratäng kanske...

Gör så här
  • Skiva auberginen
  • Salta dem och lägg i press i 3 timmar under tyngd
  • (Gör tomatsåsen)
  • Starta ugnen på 200°
  • Skölj försiktigt auberginen
  • Torka bort salt och så mycket vätska som möjligt
  • Hetta upp rikligt med olja i en panna
  • Stek (eller nästan fritera) auberginen tills den blir gyllenbrun
  • Skär mozzarellan i stora kuber
  • Riv parmesanosten
  • Tag fram en ugnsfast form
  • Varva aubergine, tomatsås, ost och basilika
  • Gratinera i ugnen 30-40 minuter tills gratängen fått fin färg

Lite färgrann sallad på tallriken så blev den lite vackrare
och till och med godkänd av barnen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar