söndag 12 februari 2012

Fläskytterfilé

En köttbit som är väldigt vanlig i affären nuförtiden kan  jag tycka.
Vi brukar alltid köpa Svenskt kött och när fläskfilén är lite väl dyr ibland slinker det ner en fläskytterfilé i kundvagnen istället.

Nu har jag dessutom knäckt koden med hur jag ska tillaga den utan att den blir torr!

  • Fläskytterfilé
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Gör så här
Sätt ugnen på 175°
  • Bryn köttet i en stekpanna eller gryta i rikligt med smör
  • Salta och peppra ordentligt
  • Lägg köttet i en ugnsfast form eller gryta med lock
  • Stick in en köttermometer i mitten
  • Ställ in i ugnen och tillaga tills innertemperaturen är 72°
  • Tag ut ur ugnen och linda in några varv aluminiumfolie
  • Låt vila 15-20 minuter innan servering
  • Skiva köttet precis innan servering
Smakade alldeles fantastiskt tillsammans med svampstuvning och potatisgratäng!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar