onsdag 22 februari 2012

Banoffee Paj

En synnerligen god kaka... eller paj eller vad man ska kalla det... i alla fall en sån där godsak som man bara vill ha en liiiiten bit till av ;)

Inte särskilt svår att göra men den kräver framförhållning eftersom det tar en stund att koka kolasåsen.

  • 1 burk Kondenserad mjölk
  • 100 g Smör
  • 250 g Digestive kex
  • 2 Bananer
  • 3 dl Vispgrädde
  • Kakao
Gör så här
  • Tag av etiketten av burken (med den kondenserade mjölken)
  • Lägg burken oöppnad i en kastrull
  • Täck med vatten och koka upp
  • Låt koka i ca 3 timmar (fyll upp med vatten då och då så att burken alltid är täckt)
  • Låt burken svalna
  • Sätt på ugnen 175°
  • Mixa smör och kex
  • Tryck ut till pajbotten i en pajform
  • Grädda i ca 10 minuter
  • Öppna konservburken och bred ut mjölken/kolakrämen ovanpå.
  • Låt svalna
  • Skiva bananerna och fördela dem över kolakrämen
  • Vispa grädde och bred ut över bananerna
  • Pudra över kakao
Gör något i förväg då den blir bättre när den får "sätta sig" i kylen en stund!
Ät och njuuut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar