måndag 20 februari 2012

Asiatisk lax

Lite som sushi-light... Väldigt gott och enkelt att göra, solklar "göra-igen-rätt".
Nästa gång blir det lite mer tillbehör också...

  • 500 g lax
Marinad
  • 1 msk finhackad chili (tex Spansk peppar)
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2 msk pressad lime
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk finriven ingefära
  • ½ msk honung
Gör så här
  • Sätt ugnen på 200°
  • Rör ihop ingredienserna till marinaden
  • Lägg laxen i en ugnsfast form
  • Häll marinaden över laxen och låt stå en stund (passa på att göra avokadokrämen)
  • Säll in laxen i ugnen i 15-25 minuter beroende på storlek på biten (dela fisken i bitar för att minska tillagningstiden)
Avokadokräm
  • 2 avokador
  • 1 msk wasabi (på tub)
  • 1 msk färskpressad lime
  • 1 krm salt
Gör så här
  • Gröp ur avokadon med sked
  • Mosa "köttet" med en gaffel
  • Rör i övriga ingredienser
Vi serverade laxen tillsammans med basmatiris och ångkokad broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar