söndag 25 november 2012

Fläskfilégryta med rosépeppar

Roligt med lite nya sorters smaker, ibland känns det som jag kör fast i samma sorts smaker men den här grytan gav lite nya influenser!

  • 1 st Fläskfilé
  • 2 st Ölkorvar
  • 2 Schalottenlökar
  • 3 dl Grädde
  • 2 dl Vatten
  • 1 tsk Tomatpuré
  • 1-2 tsk Whisky
  • 2 tsk hela Rosépepparkorn
  • Färsk timjan
  • Smör till stekning
  • Salt och Peppar
  • (vetemjöl, maizenamjöl eller redning)
Gör så här
  • Strimla fläskfilén
  • Hetta upp smör i en gryta
  • Bryn fläskfilén (i omgångar vid behov)
  • Salta och peppra köttet
  • Finhacka löken
  • Skär korven i skivor
  • Fräs löken och korven i samma gryta (som fläskfilén)
  • Lägg tillbaka fläskfilé, lök och korv i samma gryta
  • Krossa rosépepparen och tillsätt i grytan tillsammans med timjan
  • Tillsätt grädde, vatten och tomatpuré
  • Koka upp och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter
  • Red eventuellt av grytan med mjöl
  • Smaksätt grytan med whisky, salt och peppar
Servera med ris eller pasta och goda grönsaker!!
... och ett glas rött blev det visst också ;)
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar