måndag 26 november 2012

Enkel fisk i ugn

Var relativt skeptisk till den här maträtten men jag var absolut tvungen att prova... Enklaste möjliga förberedelser ger mig hopp inför framtida hektiska eftermiddagar där maten inte får så mycket utrymme och omsorg... och de dagar där man bara glömt att ta fram något ur frysen...

Förvisso 50 minuter i ugnen, men med 1½ minuts förberedelser så är tiden i ugnen inget problem!
På 50 minuter hinner man skala potatisen, fixa en sallad, leka med barnen eller ta en dusch...

Före ugn
  • 400 g fryst Torsk (eller annan vit fisk)
  • 1½ tsk Herbamare (örtsalt)
  • 3½ dl Grädde
Gör så här
  • Starta ugnen på 225°
  • Tag fram en ugnsfast form som knappt rymmer fiskblocket
  • Lägg den frysta fisken i formen
  • Strö över örtsaltet
  • Häll grädden på sidorna
  • Ställ in i ugnen ca 50 minuter
efter ugn... inte den vackraste av rätter... men överraskande god!!


Vi serverade fisken tillsammans med pressad potatis
Lite goda tillbehör höjde rätten mycket med lite mer smaker och konsistenser...
Rekommenderar vitlöksfrästa champinjoner och ugnsrostade morötter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar