tisdag 13 november 2012

Kyckling i krämig sås

Tanken var att det här skulle vara en krämig och HET så... men för att göra det lite barnvänligare så uteslöt jag sambal oelek'en helt... du gör som du vill.
Såsen blev i alla fall grymt god och det här blir det repris på!!

Paprikafräs...
  • 4 st Kycklingfiléer
  • 1 stor Röd Paprika
  • 1 Gul lök
  • 4 Vitlöksklyftor
  • 2 dl Grädde
  • 3 dl Kycklingbuljong (vatten + fond eller tärning)
  • 300 g Philadelphiaost
  • Salt och Vitpeppar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • Olivolja till formen
  • Smör eller olja till stekning
  • ½ dl hackad Persilja
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Skala och finhacka löken
  • Skär paprikan i grova bitar
  • Hetta upp smör eller olja i en panna
  • Fräs lök och paprika
  • Pressa ner vitlöken
  • Tillsätt en finhackad chili
  • Tag fram en ugnsfast form
  • Ringla lite olivolja i botten på formen
  • Lägg ner den frästa löken och paprikan i formen
  • Bryn kycklingfiléerna några minuter på var sida i samma panna som du använde nyss (diska den inte)
  • Salta och peppra kycklingen
  • Lägg kycklingfiléerna ovanpå lök/paprikan
  • Använd samma panna igen att göra såsen (diska inte nu heller, det är massor med smak att ta tillvara)
  • Häll i vatten/buljong och grädde
  • Låt koka upp
  • Lägg i philadelphiaosten och låt smälta ner
  • Smaka av med salt och peppar
  • Tillsätt sambal oelek för lite mer styrka
  • Strö hackad persilja över kycklingen
  • Häll över såsen
  • Ställ in i ugnen 15-20 minuter tills kycklingen är färdiglagad

På väg in i ugnen!

Servera med kokt ris och goda grönsaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar