fredag 16 november 2012

Fläskfilépanna med svamp och soltorkade tomater

Hade lyxen att komma hem till doften av färdiglagad middag!! Så otroligt gott och jag kunde inte sluta äta... Perfekt fredagsmys!!
Dessutom kan du byta ut fläskfilén mot kycklingfilé eller oxfilé för extra lyx eller bara omväxling ;)

  • 500 g Filé (fläsk, nöt eller kyckling)
  • 10 st Champinjoner
  • 1 Gul lök
  • 8 Soltorkade tomater
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad färsk Basilika eller Persilja
  • 3 dl Grädde eller Creme fraiche
  • 2 tsk kinesisk Soya
  • ca 4 msk Olivolja eller olja från de soltorkade tomaterna
  • Salt och Peppar
  • ev vatten eller mjölk
Gör så här
  • Skär filén i strimlor
  • Skala och finhacka löken
  • Skär champinjonerna i klyftor
  • Hetta upp oljan i en panna
  • Bryn köttet (gör det i omgångar om det behövs)
  • Lägg tillbaka allt kött i pannan
  • Tillsätt lök och champinjoner och pressad vitlök
  • Låt fräsa några minuter under omrörning
  • Strimla tomaterna
  • Rör ner grädde (eller creme fraiche) och tomater
  • Smaksätt med soya, färska örter, salt och peppar
  • Tillsätt ev vatten eller mjölk om såsen är för tjock
  • Blanda samman med nykokt pasta eller servera sida vid sida

 Kanongod fredagsmiddag som kommer återkomma många gånger!! En perfekt bjudrätt som kan varieras med olika huvudingrediens!
Färsk pasta och en god sallad och betyget blev det allra högsta!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar