söndag 16 september 2012

Kycklinggryta med paprika

Lagade den här grytan i somras med ett helt ok resultat... Skrev upp den igen på matlistan för att ge den en chans med lite småjusteringar och nu blev det en fullträff!
Enkel och snabb, inte så många ingredienser men när de fick stå och puttra tillsammans blev resultatet strålande!

4 pers

  • 900 g Kycklingfilé
  • 3 st paprikor (välj färg själv...)
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 Gul lök
  • 1 burk Hela tomater (ca 400 g)
  • 2 msk Tomatpuré
  • Kycklingbuljong eller fond (motsvarande 1 tärning)
  • Chiliflakes (eller chilipulver)
  • Paprikapulver
  • Salt och Peppar
  • Olja till stekning
Gör så här

  • Skär paprikan i stora bitar ca 2x2 cm
  • Skala och finhacka löken
  • Lägg paprika och lök åt sidan
  • Skär kycklingen cm stora bitar
  • Hetta upp olja i en gryta
  • Stek kycklingen i omgångar i grytan
  • Salta och Peppra
  • Lägg den stekta kycklingen åt sidan
  • Häll lite mer olja i grytan och fräs lök
  • Pressa ner vitlök i grytan
  • Låt fräsa några minuter
  • Häll ner kycklingen
  • Tillsätt de hela tomaterna, tomatpuré och buljong
  • Mosa sönder de hela tomaterna något
  • Krydda med lite chili och paprikapulver
  • Låt puttra under lock ca 20 minuter
  • Rör i grytan då och då
  • Häll ner paprikabitarna
  • Smaka av allt med salt och peppar
  • Låt grytan puttra några minuter tills paprikan blivit lite mjuk

 
Serverades tillsammans med bulgur och sallad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar