fredag 14 september 2012

Gnocchi

Gnocchi-premiär i köket!! och det blir inte sista gången... tror att det kommer att bli önskerätten framöver!
Gott och roligt att göra!! Hur ofta får man "leka" med maten?? Vi gjorde gemensam insats för att rulla och "gaffla" alla gnocchi, det var ju roligare än att leka med play-dooh.

Kan varmt rekommendera att göra gnocchi tillsammans med barnen!! Hur roligt som helst!

Gnocchi-deg

  • ca 700 g mjölig Potatis (ej färskpotatis)
  • 1 Ägg
  • 2½ dl Vetemjöl

Gör så här
  • Koka potatisen i lättsaltat vatten
  • Häll av vattnet och låt svalna
  • Pressa potatisen i en potatispress eller mosa med gaffel
  • Rör samman potatisen med ägg och mjöl till en fast deg
  • Dela upp degen i mindre bitar
  • Rulla till långa "ormar" ca 1 cm tjocka
  • Skär i ca 1½-2 cm långa bitar
  • Tryck varje bit lite lätt med en gaffel
  • Koka upp lättsaltat vatten
  • Sänk temperaturen så vattnet sjuder
  • Häll ner några gnocchi i taget (ca 15-20 st beroende på kastrullens storlek)
  • När de flyter upp till ytan är de klara (tar 1-2 minuter)
  • Använd en hålslev för att fiska upp dem
  • Låt dem rinna av i ett durkslag

Vi gjorde en vegetarisk rätt av våra gnocchi ena dagen och
lunchade på resterna tillsammans med köttfärssås andra dagen
Receptet på veckans vegetariska kommer...



Blir lite extra snygga med "gaffel-mönster"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar