söndag 30 september 2012

Italiensk paj

Den här pajen gjorde vi i somras som veckans vegetariska. Kom på nu att receptet aldrig blev nedskrivet... Så här kommer det...

Har lagat den här pajen flera gånger sen dess, det betyder att den är god ;)


  • 5 Tomater
  • 1 Röd lök
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 50 g Soltorkade tomater
  • 150 g Oliver (som vanligt så rekommenderar jag att du satsar på kvalitetsoliver som tex Kalamata och Halkidiki, ta hälften av varje eller blanda som du vill)
  • ½ dl Grädde
  • 4 st Ägg
  • 1 dl riven Parmesanost
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Gör pajdegen enligt receptet
  • Tryck ut degen i en form
  • Förgrädda pajskalet i 10 minuter
  • Skiva tomater
  • Skala och skiva löken
  • Strimla de soltorkade tomaterna
  • Kärna ur (vid behov) och grovhacka oliverna
  • Fyll det förgräddade pajskalet med tomaterna, löken och oliverna
  • Blanda samman ägg, grädde och riven ost
  • Pressa ner vitlök
  • Salta och Peppra och rör runt
  • Häll äggstanningen över pajen
  • Grädda i ugnen 30-40 minuter (känn efter när äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg)

 
Servera på pajbuffén, eller som ensamrätt tillsammans med en god sallad eller dröm dig tillbaka till sommarens picknickar där en paj passar utmärkt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar