Ruskigt gott blev det i alla fall!! och förvisso var den ganska snabb att röra ihop men namnet får nog syfta till hur den var att äta upp... Vips så tog det slut...
Toppade dagens mat (tomatpasta) med tapenaden vilket gav det en helt ny swing!! Såå gott!!
Det tog visst slut... |
- 10-15 Oliver (beroende på storlek)
- 1 Kapris
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 msk Olivolja
- Kärna ur oliverna
- Finhacka oliver och kapris
- Pressa eller finhacka vitlöken
- Rör samman allt i en skål tillsammans med olivolja
- Servera!!
OBS! Satsa på en god oliv!! Kalamata eller något liknande... De där små svarta på burk som ligger och simmar i någon svart-grå vattenliknande jag-vet-inte-vad kan du hoppa över...
För låt säga 10 år sedan tyckte jag inte alls om oliver... Efter några olika restaurangbesök med lite tapenade till för-tugg så tänkte jag att "det här var ju himla gott" kanske man ska ge oliver en chans... Provade de små svarta och de små gröna (med något rött i) och huvaligen... inte gott.
Köpte en burk kalamataoliver... Oj, det är så här oliver ska smaka och det är den här sorten tapenade görs av... I seeeee... stor skillnad!!
Nästa gång får jag göra dubbelt så mycket!! Det försvann nämligen i ett nafs... Hur gott som helst på en bit bröd eller kex som tilltugg eller tillbehör till maten... Bara att äta när och hur du själv behagar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar