fredag 20 juli 2012

Kall vitlökssås

En krämig och god sås som jag brukar göra till pastasallad. Enkel och snabb, och såklart väljer du hur mycket "vitlökssting" du vill ha i såsen!

  • 3 dl Creme Fraiche
  • 1-2 Vitlöksklyftor
  • ½-1 msk Italiensksalladskrydda
  • ev salt och peppar
Gör så här
  • Vispa eller rör creme fraichen tills den blir lös i en skål eller bunke
  • Blanda i vitlök och salladskrydda (börja med den mindre mängden)
  • Smaka av om du behöver krydda mer
  • Tillsätt ev salt och peppar om det behövs




Klart!! Får såsen stå ett tag i kylen blir den "hårdare" igen... den återgår lite till den konsistens som creme fraichen hade från början. Vill du ha den lösare är det bara att röra ordentligt i den innan servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar