fredag 6 juli 2012

Ostgratinerad torsk i ugn

Enkel och god fiskrätt som sköter sig själv i ugnen! Dagens lunch där fisk och grönsaker fick ackompanjeras av kokt färskpotatis.

 
  • 400 g Frysta grönsaker (jag valde haricot verts för det var det som fanns i frysen)
  • 500 g Torsk
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 1½ dl riven Parmesan
  • Pressad Citron
  • Timjan
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Starta ugnen på 180°
  • Riv osten
  • Blanda osten med creme fraiche
  • Smaksätt blandningen med några droppar citron
  • Lägg de frysta grönsakerna i en ugnsfast form
  • Lägg fisken ovanpå
  • Krydda med timjan, salt och peppar
  • Klicka oströran över fisken
  • Gratinera i ugnen 20-30 minuter (beroende på tjocklek på fisken)

Sommarmat... Lätt och gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar