måndag 19 mars 2012

Yakiniku

Mannens Japanska specialitet... Massor av smak: sött, salt, syrligt
En sån där maträtt där man bara ska ta liiite till för att det är så gott ;)
  • 600 g Lövbiff
  • ½ dl finstrimlad Purjolök
  • 1-2 dl Böngroddar
  • 2 msk Sesamfrön
  • 1 msk Olja till stekning
Marinad:
  • 1½ dl Japansk soya
  • 2 msk Mirin (Japanskt risvin)
  • 2 msk Strösocker
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 msk riven Ingefära
Gör så här
  • Blanda ihop ingredienserna till marinaden
  • Strimla lövbiffen
  • Lägg i köttet i marinaden
  • Låt stå och dra i 2-6 timmar i kylskåp
  • Hetta upp en stekpanna med olja
  • Häll i köttet och marinaden
  • Låt köttet steka tills det mesta av marinaden kokat in
  • Tillsätt purjolöken mot slutet
  • Precis innan servering vänds böngroddarna ner
  • Strö över sesamfröna
Servera med tillsammans med ett klibbigt ris (tex basmatiris)
Passar utmärkt att äta med pinnar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar