måndag 11 november 2013

Pulled pork

Firade bloggens 2-års dag i goda vänners lag och blev bjuden på en fantastisk middag!!!
Såklart tog jag receptet och kunde inte hålla mig särskilt många dagar innan jag gjorde denna härliga maträtt!

Enkelt att göra då det sköter sig själv i ugnen, behöver dock en hel del framförhållning eftersom tillgagningstiden är ganska lång... men det är det väl värt :-)


  • ca 1 kg benfri fläskkarré
  • 2-3 dl Barbecuesås
  • 2 msk Olivolja
  • ½ msk Paprikapulver
  • 2 krm Cayennepeppar

Gör så här

  • Starta ugnen på 110°
  • Lägg köttet i en gryta (som tål ugnsvärme) eller ugnsform med lock 
  • Strö över kryddorna på köttet
  • Ringla över oljan
  • Häll över barbecuesåsen
  • Lägg på locket
  • Ställ in i ugnen
  • Låt stå i ugnen minst 8 timmar
Vad man har för tillbehör till detta kan endast fantasin sätta stopp för... 
Här fylldes pitabröd med köttet, guacamole, gräddfil och grönsaker!
Såå gott!!


Bilden gör absolut inte smaken rättvisa
men jag hoppas ni får en bild av hur mört köttet blir...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar