torsdag 28 november 2013

Kyckling i lergryta

En glad överraskning blev det när jag lyfte på locket och kunde njuta av kvällens middag.
Middagen såg inte så mycket ut för världen, tänkte att den skulle slinka obemärkt förbi men icke då... Mycket gott!! Det var väl värt väntan med 1½ timme i ugnen... bäst var nog de små lökarna som var helt perfekta och smakade himmelskt :-)


  • 1 kg Kycklingklubbor
  • ca 16 st små potatisar
  • 8 små Steklökar
  • 1 Röd paprika
  • 1-2 Vitlöksklyftor
  • 10 cm Purjolök
  • 2 tsk Tomatpuré
  • ½ dl Vatten
  • 1 tsk Soja
  • 2 msk Olivolja
  • Salt och Vitpeppar

Gör så här

  • Blötlägg lergrytan (med lock) i minst 30 minuter
  • Skala potatis och lök och lägg i botten på grytan
  • Skölj och skär paprikan och purjolöken i grova bitar
  • Hacka vitlöken
  • Lägg ner allt i grytan
  • Salta på grönsakerna
  • Rör ut tomatpurén i vatten
  • Häll över grönsakerna
  • Lägg kycklingklubborna i en bunke eller på ett stort fat
  • Häll över olja, soja samt salt och vitpeppar och massera in det i kycklingklubborna
  • Lägg kycklingen överst i grytan och lägg på locket
  • Ställ in i en kall ugn
  • Starta ugnen på 180°
  • Låt stå i ugnen 1½ timme
  • Eventuellt kan du ta av locket och låt tillagas i ugn ytterligare 15 minuter kycklingklubborna behöver få lite mer färg


Servera tillsammans med en god grönsallad

Som sagt, skenet bedrar
ser lite oansenlig ut men ack så god!!
Göra igen, klockrent!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar