måndag 4 november 2013

Bärsås

I vanliga fall brukar vi servera glassen härhemma tillsammans med chokladsås eller kolasås men nu hade jag hittat ett recept på bärsås som jag ville testa och vad passade då bäst om inte årets självplockade jordgubbar som jag sparat i frysen för regniga höstdagar!


  • 300 g Bär (jordgubb, hallon eller vad du har)
  • ½ dl Strösocker
  • 1 msk Balsamvinäger
  • ev 1 tsk potatismjöl + kallt vatten

Gör så här

  • Blanda bär, socker och balsamvinäger i en kastrull
  • Koka upp och låt koka på låg värme ca 5 minuter
  • Mixa med stavmixer (eller mosa så gott det går om du inte har en stavmixer)
  • Om såsen känns för lös kan du blanda vatten med potatismjöl
  • Häll ner redningen i såsen och tag från värmen så snart första "kok-bubblan" syns


Servera med vaniljglass :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar