söndag 24 augusti 2014

Äppelpaj

Hösten på intåg och med den många goda skördar...
Äpplena tar sig i vår trädgård och i år får vi massor med härlig frukt!

Firade veckans sista söndag med en härlig äppelpaj :-)


  • 4-6 Äpplen 
  • 2½ dl Vetemjöl
  • 1½ dl Brun farin (farinsocker)
  • 100 g Smör
  • 50 g hackade Nötter (ex. hasselnötter)

Gör så här

  • Starta ugnen på 200°
  • Blanda samman mjöl, brun farin med smör och hackade nötter
  • Nyp ihop till ett "degsmul"
  • Skala och skär äpplena i tunna skivor
  • Lägg äppelskivorna i botten på en ugnsfast form
  • Fördela degsmulet över frukten
  • Grädda i ugnen ca 30 minuter



Servera med glass eller vaniljsås

försvinnande god...
ett litet hörn blev kvar, lagomt till söndagsfilmen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar