lördag 28 april 2012

Katarinas fläskfilégryta

För mig (oss) som älskar svamp så fyllde jag grytan så mycket jag kunde med svamp... tyckte mig även se att även om man inte älskar svamp så slank det mesta ner ;)
Solklar göra igen!! Skriver nog upp den redan nu...

  • 200-300 g Champinjoner
  • ca 500 g Fläskfilé
  • 2 dl Vatten
  • 4 dl Grädde
  • 2 Schalottenlökar
  • 3-4 msk Kantarellfond
  • Salt och Vitpeppar
Gör så här
  • Putsa och skär fläskfilén i bitar
  • Bryn, salta och peppra köttet i omgångar och lägg åt sidan
  • Finhacka löken
  • Fräs löken i en gryta
  • Lägg i köttet
  • Tillsätt vattnet och fonden
  • Häll på ungefär hälften av grädden
  • Lägg på locket och låt puttra på svag värme
  • Häll i resten av grädden och smaka av med salt och peppar
  • Tillsätt mer fond om det behövs
  • Skär champinjonerna i stora bitar
  • Bryn champinjonerna i en panna
  • Toppa grytan med den brynta svampen innan servering


Servera med potatis eller ris och grönsaker

Snabb som blixten, fram med kameran innan det tog slut...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar