måndag 9 september 2013

Pestofisk

Fick ett recept av en god vän för ett tag sen och sen föll det i glömska... Nu får det komma lite oftare för väldigt gott, snabbt och enkelt!! Perfekt mat att hinna laga efter jobbet men minst lika god bjuda-på-middagsmat!


  • Ca 600 g Vit fisk (tex torsk eller sej)
  • 2 msk Smör
  • 2 msk Vetemjöl
  • 2 dl Mjölk
  • 1 dl Vatten
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 3 msk Pesto
  • 1 tärning Fiskbuljong (eller motsvarande mängd fond)
  • Salt och Peppar

Gör så här
  • Starta ugnen på 175°
  • Lägg fisken i en ugnsfast form
  • Salta och peppra
  • Ställ in fisken i ugnen 8 minuter
  • Smält smöret i en kastrull
  • Vispa ner vetemjöl
  • Späd lite i taget med vatten och mjölk
  • Vispa ner Creme Fraiche, pesto och fiskbuljong
  • Låt såsen koka upp
  • Smaka av med salt och peppar
  • Tag ut fisken ur ugnen
  • Häll såsen över fisken
  • Ställ tillbaka i ugnen och tillaga ytterligare 10-12 minuter (tills fisken är genomlagad)



Servera med kokt potatis eller pressad potatis och massa goda grönsaker :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar