måndag 16 september 2013

Mjölkfri kladdkaka

För dig som inte tål mjölk eller kanske under en period av amning äter mjölkfritt eller för att du kanske tycker att den här varianten är nyttigare... Olivolja och mörk choklad är en kombination som inte går av för hackor!!
Jag är i alla fall mycket nöjd med resultatet :-)

  • 200 g Mörk choklad
  • 1 1/2 dl Olivolja
  • 3 Ägg
  • 2 1/2 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 120 g (2 dl) Vetemjöl
  • 1/2 tsk flingsalt 
Gör så här
  • Starta ugnen på 150°
  • Smält chokladen i ett vattenbad
  • Rör ner olivoljan i chokladen
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker 
  • Rör ner den smälta chokladen i äggsmeten
  • Rör ner mjölet
  • Blanda samman till en jämn smet
  • Klä en springform med bakplåtspapper (i alla fall botten)
  • Häll smeten i formen
  • Grädda i nedre delen i ugnen ca 20 min 

Ät och njut!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar