onsdag 18 september 2013

Järpar i tomatsås

Underbart med snabb vardagsmat!! Enkelt gott och inte så många ingredienser... då återkommer den här rätten med säkerhet i mitt kök.
Eftersom huvudrätten går ganska snabbt att både förbereda och laga är det en bra plan att koka upp pastavattnet från början så man är "i fas"
Järpar redo!



  • ½ Zucchini
  • 1 Paprika (röd eller gul)
  • 1 Gul lök
  • 500 g Nötfärs
  • 100 g riven Ost
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade Tomater
  • 2 tsk Flytande honung
  • ½ dl Mjölk
  • 1 msk torkad Oregano
  • 1 tärning Kycklingbuljong (eller motsvarande mängd fond)
  • Färsk Basilika (ca ½ kruka)
  • Salt och Peppar
  • Olja till stekning

Gör så här

  • Blanda nötfärs med mjölk och riven ost i en bunke
  • Salta och peppra ordentligt (ca 3/4 tsk salt och 2 krm peppar)
  • Skär zucchinin och paprikan i stora bitar ca 1x1 cm
  • Finhacka löken
  • Hetta upp olja i en gryta eller stor stekpanna
  • Fräs lök, paprika och zucchini
  • Tillsätt en pressad vitlöksklyfta
  • Häll på de krossade tomaterna
  • Krydda med kycklingbuljong, honung, oregano och peppar
  • Låt puttra ihop ca 5 minuter
  • Forma under tiden färsen till ca 15 stycken järpar
  • Lägg dem i tomatsåsen
  • Lägg på locket och låt koka ca 10 minuter
  • Smaka av såsen med ev mer salt och peppar
  • Strimla basilikan och strö över innan servering

Servera tillsammans med nykokt pasta och en sallad
Middag på mindre än en halvtimme... Perfekt!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar