måndag 6 maj 2013

Syltkakor

Helt vanliga, underbart goda, möra och spröda... Syltkakor! Klassiskt och gott!! Välj själv din favoritsylt så blir de extra personliga. Här blev det traditionella hallon :-)


Ca 30 kakor
  • 200 g Smör
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 dl Strösocker
  • 4½ dl Vetemjöl
  • Sylt
Gör så här
  • Tag fram smöret och låt det bli rumsvarmt
  • Starta ugnen på 175°
  • Vispa smör med socker och vaniljsocker så det blir vitt och fluffigt
  • Vispa i mjölet
  • Rulla ihop hela degen till en lång jämn korv
  • Skär i ca ½ cm tjocka skivor
  • Lägg de runda skivorna på en bakplåtsklädd plåt
  • Gör en liten fördjupning i mitten på varje kaka, tryck till med ett finger
  • Klicka i en klick sylt i varje "hål"
  • Grädda i ugnen 8-10 minuter, tills de får fin färg
  • Tag ur ugnen och låt kakorna svalna


Försvinnande goda... Nu är de slut ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar