torsdag 2 maj 2013

Rostad potatis

Blev bjuden på middag för några veckor sedan och potatisen gjorde verkligen succé!
Jag är inte så överförtjust i kokt potatis... tycker att den är lite tråkig men här kommer ett bra tips att piffa till den med...
Dessutom går det bra att förbereda... alltså kommer detta att bli sommarens tillbehör till grillen ;-)

  • Potatis
  • Olivolja
  • Flingsalt
Gör så här
  • Tvätta potatisen (låt skalet vara kvar)
  • Koka potatisen tills den är så gott som klar
  • Häll av vattnet och låt potatisen svalna (hit kan du alltså förbereda)
  • Starta ugnen på 225-250°
  • Tag potatisarna och tryck sönder/vrid dem så dem fortfarande håller ihop men så skalet går sönder
  • Lägg de "mosade" potatisarna i en ugnsfast form
  • Häll på rikligt med olja (mycket olja, ca 1 dl... häll på tills du skäms fick jag receptet beskrivet ;-))
  • Strö över flingsalt
  • Rosta potatisen i ugnen ca 15 minuter tills den får färg
  • Sista minuterna kan du slå på grillfunktionen

Servera till grillat eller istället bara för den kokta potatisen (eller klyftpotatisen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar