lördag 20 februari 2016

Rostad grönsakssås

Fick lite tips om god Italiensk mat för ett tag sen, bland annat denna sås. Så himla gott framförallt till kryddiga färsbiffar... eller till en mild kyckling. Ja den är god jämt :-) Dessutom god både varm som kall.
Har dock inte provat den tillsammans med fisk, men det blir nog nästa projekt ;-) Återkommer med rapport... 

  • 2 st röda paprikor
  • 1 st vitlök (en hel vitlök)
  • 4 st medelstora tomater (valfri sort)
  • olivolja
  • salt och peppar
  • ev 1 st röd chili
  • färska kryddor, ex timjan eller basilika
Gör så här
  • Starta ugnen på 180 grader
  • Skölj och skär paprikan i stora bitar
  • Halvera tomaterna
  • Halvera vitlöken på tvären (så att alla klyftor blir delade)
  • Dela chilifrukten (om du vill ha lite hetta i såsen)
  • Lägg alla grönsaker i en ugnsfast form
  • Krydda med salt och peppar
  • Ringla över rikligt med olivolja
  • Rosta i ugnen ca 20 minuter
  • Tag ut grönsakerna och låt svalna något
  • När vitlöken nu är tillagad går det att klämma ut klyftorna ur skalen
  • Häll alltsammans i en mixer (eller skål om du använder stavmixer)
  • Mixa såsen till önskad konsistens
inte bara gott... det är vackert också :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar